Hrvatski Medijski Servis

BANJALUKA: Uhićen zbog uzgoja marihuane

Aleksandar Ćutković (45) iz Banjaluke uhićen je zbog sumnje da se bavio uzgojem marihuane, a u pretresu imanja koje je koristio policija je pronašla i zaplijenila 230 stabljika indijske konoplje, prenosi Dnevni avaz.

Zasad marihuane pronađen je u Donjim Kolima kod Banjaluke, u okviru akcije “Plantaža 2017”.

“Na osnovu operativnog rada na terenu te poduzimanja mjera i radnji usmjerenih na spriječavanje nelegalne proizvodnje i prometa opojnih droga, policijski djelatnici su u Donjim Kolima pronašli 230 stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, kao i sredstva koja služe za uzgoj”, saopćtila je glasnogovornica PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona kaže da su u okviru akcije, a po naredbi banjalučkog Osnovnog suda, izvršeni pretresi kuće i pomoćnog objekta, zemljišta i automobila “Passat“ koje koristi A.Ć. (1972) iz Banjaluke, a koji se sumnjiči da je uzgajao indijsku konoplju namjenjenu za dalju distribuciju i konzumiranje.

“Sve dalje mjere i radnje prema osumnjičenom, u zakonskom roku, poduzimaće se po instrukciji dežurnog okružnog javnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka”, rekla je Markanović. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte