Hrvatski Medijski Servis

PRIZNAO BRUTALNI ZLOČIN: Dvadeset puta Majdu izbo nožem, a potom ju zapalio

Državljanin Srbije Novak Džinović (41) priznao je u Okružnom sudu u Banjoj Luci brutalno ubojstvo Banjolučanke Majde Juzbašić iz 2006. godine, koju je 20 puta izbo kuhinjskim nožem u njenom stanu, koji je potom zapalio.

Tijelo je do dolaska policije bilo ugljenizirano. On je sklopio sporazum o priznaju krivice sa banjolučkim Okružnim tužiteljstvom i pristao na zatvorsku kaznu od 12 godina. Sudsko vijeće, kojim predsjedava sutkinja Snježana Kudrić, danas će donijeti odluku u ovom predmetu.

Sutkinja Kudrić je na kraju ročišta upitala optuženog prihvaća li spomenuti sporazum, na što je on klimnuo glavom.

– Pa prihvaćam, što ću. Ona je mene drogirala i ja sam je u nesvjesnom stanju ubio. Da mi sad date nož, nikoga ne bih mogao ubosti. Predlažem da me odmah pošaljete u zatvor prije pravomoćnosti presude, rekao je Džinović. Na kraju je zatražio od Vijeća da mu kažu “kada mu ističe 12 godina robije”.

Tužitelj Dalibor Vrećo objasnio je da su prilikom odmjeravanja sankcije kao olakšavajuće okolnosti uzeli u obzir protok vremena od kada se dogodilo djelo, da je nakon uhićenja Džinović priznao ubojstvo, objasnio način i okolnosti i izrazio iskreno kajanje.

– Otežavajuće okolnosti su način na koji je djelo počinio i da je bio u bijegu više od 11 godina, istakao je Vrećo.

Džinović je uhićen u siječnju ove godine u Crnoj Gori. Optužnica ga tereti da je Juzbašić ubio u noći 30. kolovoza 2006. godine, a nanio joj je teške ubodne rane po vratu, grudnom košu, rukama i trupu uslijed kojih je došlo do masovnog iskrvarenja. Nakon ubojstva je u stanu izazvao požar, a zatim pobjegao.

Njeno tijelo je pronađeno sa nožem zabodenim u grudni koš u stanu u Ulici carice Milice u banjolučkom naselju Mejdan.

Džinovića je uhitila crnogorska policija po međunarodnoj potjernici sarajevskog Interpola.

Neposredno nakon ubojstva postojale su sumnje da je Juzbašić bila ovisna o narkoticima. Na droge se “navukla” nakon udaje za poznatog banjolučkog taksista Smaju, sa kojim je dobila sina Dženana. Prije udaje bila je među najboljim studentima banjolučkog Filozofskog fakulteta, a susjedi i poznanici su je opisivali kao mirnu, povučenu i dragu djevojku.

Suprug Smajo je umro od predoziranja 2000. godine, a u stan su joj kasnije stalno dolazili ovisnici.

Majdina majka je godinu prije njenog ubojstva pala sa balkona, a posljedice su bile kobne. Postojale su sumnje da ju je neko gurnuo u smrt. Sin Dženan također ima policijski dosje, a istražnim tijelima je poznat po činjenju raznih kaznenih djela. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte