Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

B. PETROVAC: Mladi Talijani očistili devastirano groblje u Krnjeuši

Skupina mladih Talijana iz grada Trenta bila je proteklih dana na desetodnevnom volonterskom radnom kampu u župi Drvar. Među radnim aktivnostima očistili su i staro devastirano katoličko groblje u Krnjeuši kod Bos. Petrovca.

Zajedno sa svojim župnikom don Luciom Tomasellijem i skupinom domaćih mladih iz župa Drvar i Grahovo, u danima pravog toplotnog udara kada su temperature na suncu bile preko 40 stupnjeva, mladi talijanski volonteri su u svega tri dana od šume, trnja i korova iskrčili i očistili staro zapušteno groblje i pripremili ga za daljnje uređenje, tj. za postavljanje ograde, priopćeno je iz Župe Drvar.

Talijani su tijekom akcije ustajali u 5 sati ujutro, da bi u 6 sati polazili iz Drvara kako bi u 7 sati bili na terenu u Krnjeuši i započinjali rad do podneva kada su pravili pauzu zbog nesnosnih vrućina. Rad bi nastavljali oko 17 sati pa sve do zalaska sunca.

Marljiv i ustrajan rad bez mrmljanja i prigovaranja je ono što krasi ove mladiće i djevojke u rasponu od 18 do 22 godine. Oni su kršćanski volonteri koji rade bez ikakve novčane naknade, vođeni jedino željom da čine dobro.

U pauzama tijekom dnevnih tropskih vrućina mladi su Talijani posjetili Nacionalni park Una i osvježenje pronašli u hladnim vodama ove prekrasne rijeke na Štrbačkom buku i u Martin Brodu, a posjetili su i Etno selo „Čardaklije“ u Vrtočama.

Obišli su i pravoslavnu crkvu u Krnjeuši gdje ih je dočekao mladi pravoslavni paroh o. Nemanja.

Talijane je tijekom akcije obišao i pozdravio načelnik općine Bos. Petrovac Zlatko Hujić.

Nakon što su očistili groblje, na njemu je podignut spomen-križ koji će biti blagoslovljen 12. kolovoza na komemoraciji u povodu 76. obljetnice stradanja župnika i katolika župe Krnjeuša./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte