Hrvatski Medijski Servis

VIDEO Astronauti se u svemiru počastili pizzom: s obzirom na bestežinsko stanje to i nije bilo tako jednostavno

Astronauti NASA-e koji trenutačno borave na Međunarodnoj svemirskoj stanici poželjeli su jesti pizzu, pa su od nadređenih zatražili da im pošalju sastojke, prenose Vijesti.hr.  

Kako je talijanski astronaut Paolo Nespoli napisao na Twitteru, njegov šef iz Cape Canaverala pristao je poslati im sve potrebne sastojke da bi članovi posade “Expedition 53” napravili jelo koje im je toliko nedostajalo. Prije nekoliko dana NASA-in automatski svemirski teretnjak bez posade Cygnus na ISS je, među ostalim dostavio i tijesto za pizzu, umak od rajčica i sir.

Svaki je astronaut sebi pripremio pizzu kakvu najviše voli, no s obzirom na bestežinsko stanje to i nije bilo tako jednostavno jer su sastojci lebdjeli po zraku. Kad je posao dovršen na trokute su je razrezali – škarama.

Nespoli je kazao da je pizza bila “neočekivano ukusna”, a na YouTubeu je objavljen jednominutni video snimak Randyja Bresnika koji prikazuje kolege zaokupljene spravljanjem pizze. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte