Hrvatski Medijski Servis

Ante Vučemilović Šimunović potvrdio: Zlatko Dalić ostaje izbornik u playoffu

Foto: FaH

Zlatko Dalić vodit će hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, potvrdio je u razgovoru za Media Servis Ante Vučemilović Šimunović, dopredsjednik HNS-a

Vučemilović Šimunović u startu razgovora uklonio je sve sumnje i kazao je kako je odluka da Zlatko Dalić ostane izbornik već definirana, a da ju samo još treba potvrditi Izvršni odbor koji se sastaje u ponedjeljak.

“To je definitivna odluka, iako će to još u ponedjeljak verificirati Izvršni odbor. Razgovarali smo i donijeli odluku. Ona mora formalno i pravno biti provedena u ponedjeljak, ali mogu reći da je odluka iskombinirana”, rekao je Vučemilović Šimunović. Dopredsjednik nogometnog saveza biranim riječima govorio je o Daliću, prozvavši ga herojem nacije.

“On je heroj ove nacije jer nije postavljao nikakve uvjete za utakmicu s Ukrajinom. Samo veliki ljudi mogu donijeti takvu odluku. On je stavio na kocku, uvjetno rečeno, cijelu svoju karijeru, a nema veće časti i zadovoljstva od vođenja hrvatske reprezentacije”, pohvalio je budućeg izbornika Vučemilović Šimunović.

Mjesto odigravanja utakmice s protivnikom u dodatnim kvalifikacijama još nije odlučeno, potvrdio je dopredsjednik saveza.

“Malo smo razgovarali i o tome, ali konačnu odluku će donijeti Izvršni odbor u ponedjeljak. Moramo vidjeti tko će nam biti protivnik iako vjerujem da će stadion biti pun gdje god da se igra. Kod organizacije utakmice se mora voditi računa o svim mogućim aspektima kad je u pitanju odigravanje utakmice”, kazao je Vučemilović Šimunović, a na kraju dodao kako je atmosfera odlična te pozvao sve strukture države na organiziranost i jedinstvo.

“Atmosfera je sada odlična, ali tek sada se treba organizirati i biti jedinstven, počevši od svih struktura u državi, a ne samo HNS-a, da dođemo do Svjetskog prvenstva, a ostalo ćemo sve rješavati. Bitno je pozitivno razmišljati, imati pozitivan način rada i na kraju će to biti super”, zaključio je u razgovoru za Media Servis dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović Šimunović.

Izvršni odbor HNS-a odluku o novom izborniku donijet će u ponedjeljak, a ždrijeb dodatnih kvalifikacija je u utorak. Prve utakmice igraju se od 9. do 11. studenog, a uzvrati su od 12. do 14. studenog./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte