Hrvatski Medijski Servis

AKVIZICIJE Mujo Selimović otkrio zašto je od Safeta Oručevića kupio TV1

Mujo Selimović

Novinska kuća Oslobođenje, odnosno njen vlasnik Mujo Selimović kupuje TV1. Ovu informaciju za Faktor.ba je potvrdio sam Selimović.

– Medijski projekat koji je oslonjen samo na print, s obzirom na promjenu tržišnih okolnosti, pitanje je koliko dugo komercijalno može biti profitabilan. Svjedoci smo da se print sam po sebi sve više transformira u digitalne medije, koji preuzimaju primat. Razlog je vrlo jednostavan. Poslovna odluka je da se u sinergiji printanog i elektronskog medija ponudi veća atraktivnost oglašivačima i da se zadrži pozicija na tržištu. To je poslovna odluka o spajanju, odnosno o sinergiji printanog i elektronskog medija – izjavio je Selimović za Faktor.

Nije želio govoriti o vrijednosti akvizicije, kao ni o detaljima kupoprodaje dok se ne završi procedura u Regulatornoj agenciji za komunikacije. Sve što se za sada može reći, kako je kazao, objavljeno je u priopćenju koje je postavljeno na internet stranici TV1.

– TV1, medijski projekat koji je već postao prepoznatljiv i jak brand na domaćem tržištu, nesumnjivo izaziva veliki interes javnosti, ali i kolega. Učestala pitanja o promjeni vlasničke strukture razlog su što s ovom viješću izlazimo u javnost i prije nego je proces završen: Mujo Selimović, izdavač Oslobođenja, pokrenuo je procedure akvizicije TV1. Kako su pravila posve jasna i ona se poštuju, ovo je priča o kojoj će se više moći reći tek nakon što svoj konačan stav da Regulatorna agencija za komunikacije BiH – navodi se u spomenutom priopćenju.

Inače, TV1, kao i portal Vijesti.ba u vlasništvu su Safeta Oručevića./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte