Hrvatski Medijski Servis

„Ajmo na fuka“ u Bugojnu, „Brat magarac“ u HNK Mostar

Koprodukcijska predstava HNK Mostar i Narodnog pozorišta Mostar „Ajmo na fuka“ bit će odigrana večeras pred publikom u Bugojnu u okviru Festivala TIFBU koji se organizira u suradnji s nekolicinom organizacija i ustanova iz Bugojna, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Domaćini mostarskim teatrima su Teatar Fedra Bugojno i Ogranak Matice hrvatske Bugojno. Predstava je i dio Božićnog sajma koji Matica tradicionalno organizira u Bugojnu. Mjesto izvođenja predstave je Mala sala Kulturno-sportskog centra u Bugojnu u 20 sati.

Nakon gostovanja, na Maloj sceni HNK Mostar očekuje nas još jedna izvedba predstave  „Brat magarac“ autora Renea Medvešeka u režiji Lawrencea Kiirua koja će biti odigrana u utorak 20.12.2016. u 20 sati.

Predstava „Brat magarac“ donosi nam slike iz života jednog od najvećih svetaca katoličke crkve svetog Franje Asiškog. Predstava „Brat magarac“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru donosi optimizam i radost onako kako je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života. “Bratom magarcem” sveti Franjo je nazivao svoje tijelo na kojemu je putovao do sestre Smrti. Kroz predstavu ćemo upoznati likove iz njegovog života: njegove roditelje, prijatelje, svetu Klaru, biskupa, papu i turskog sultana. Slika je to jednog dalekog, prošlog svijeta toliko sličnog ovom današnjem i jednog života koji je obilježio buduća stoljeća.

U predstavi igraju: Robert Pehar, Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivan Skoko, Bojan Beribaka, Anja Rikalo, Marijo Bevanda i Igor Vidačković.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati: telefonom 063 317 348, 036 446 024, putem  Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i e-mailom: info@hnkmostar.ba

I za ovu predstavu studenti Sveučilišta u Mostaru mogu iskoristiti svoje vaučere./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte