Hrvatski Medijski Servis

MOSTAR: Konferencija „Zanati – prošlost, sadašnjost, budućnost“

Foto: Mostar.ba

Grad Mostar bit će domaćin i organizator Konferencije pod nazivom „Zanati-prošlost, sadašnjost, budućnost“, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Cilj Konferencije je sagledavanje stanja na polju očuvanja i valorizacije tradicionalnih zanata kao dijela nematerijalnog svjetskog kulturnog naslijeđa. Konferencija će biti svojevrstan pregled dobrih praksi iz Bosne i Hercegovine, zemalja susjedstva i zemalja članica OWHC-a ( južna Europa i Mediteran).

Na konferenciji će se također predstaviti Projekt „Zanati – vizualna kontaminacija“ kojeg provodi OWHC. Cilj ovog Projekta je promocija tradicionalnog zanatstva gradova sa svjetskim naslijeđem i omogućivanje vizualne dekontaminacije historijskih jezgra.

S obzirom na globalizacijske tijekove i izumiranje tradicije u svakoj formi, Grad Mostar je prepoznao potrebu za očuvanjem tradicionalnih zanimanja i obrta kao iznimno važnih za očuvanje specifičnosti i posebnosti jednog podneblja za budućnost, pa samim time i žurnost djelovanja u tom pravcu.

Konferencija će se održati u petak 15.9.2017. u Gradskoj vijećnici hrvatskih branitelja br. 2 ( velika sala) s početkom u 11 sati, a izjave za medije bit će nakon pozdravnih govora na početku Konferencije.

Promocija knjige „Tradicija BiH-Zanati“ autora Mehmeda Pargana bit će upriličena u Centru za kulturu Grada Mostara Ul. Rade Bitange 13 s početkom u 18:30 sati. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte