Hrvatski Medijski Servis

Pet osoba uhićeno zbog ubojstva generala Vlade Šantića

General HVO-a Vlado Šantić ubijen je 8. ožujka 1995. godine, nakon što su ga iz Hotela Sedra odveli pripadnici jedinice kojom je zapovijedao Hamdija Abdić, zapovjednik 502. viteške brigade Petog korpusa Armije BiH.

Kako javlja Žurnal, Hamdija Abdić Tigar uhićen je jutros u Bihaću zbog sumnje da je odgovoran za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića. Abdić je uhićen po nalogu Županijskog tužiteljstva Bihać. U tijeku su pretresi više objekata na području USŽ-a, a provode ih pripadnici Federalna uprave policije.

Kako N1 doznaje, pored Hamdije Abdića Tigra, uhićeni su Deda Karabegović, Jasmir Topal, Enver Keranović i Ramiz Bajramović.

Tigar je 2014. godine izjavio kako ne zna što se dogodilo sa Šantićem.

“Na istom smo kazanu Vlado i ja jeli i istu smo muku mučili. Ne znam što se s njim dogodilo, ne mogu potvrditi ni da je mrtav niti da je živ, jer nema dokaza ni za jedno ni za drugo. Ja ga nisam ubio. Svi su na mene navalili kao budale, sa svih strana me optužuju. Neka dokažu ili neka me ostave na miru”, izjavio je tada Abdić.

Ove je pak godine rekao kako je ”krajiški narod ponosan na sve što je uradio za Bosnu i Hercegovinu u proteklom ratu”.
”Ako ste vi zaboravili sve naše zasluge pa nas nižerazrednim novinarima pokušavate oblatiti, mi nismo i nećemo vam dozvoliti da spominjete, a kamoli lažete o našim generalima i ostalim borcima 5. korpusa”, rekao je nedavno, nakon nekih medijskih napisa, o pripadnicima 5. korpusa.

General Vlado Šantić ubijen je 8. ožujka 1995. godine, nakon što su ga iz Hotela Sedra odveli pripadnici jedinice kojom je zapovijedao Hamdija Abdić. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte