Hrvatski Medijski Servis

​Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko na studijskim danima EPP-a u Münchenu

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko sudjeluje ovog tjedna u Münchenu na studijskim danima EPP-a koju je organizirala njemačka EPP-a delegacija. Glavne teme studijskih dana u Münchenu su europski način života i njegovo očuvanje, izazovi s kojima se suočava Europska unija, uspjesima europskih pučana u ovom sazivu EP-a, kao i o njihovim prioritetima za sljedeći saziv.

Uz zastupnike EPP-a pozvani su hrvatski premijer Andrej Plenković, njemačka kancelarka Angela Merkel, bugarski premijer Boyko Borisov, austrijski kancelar Sebastian Kurz, bavarski premijer Markus Söder. Premijer Plenković sudjelovao je na panelu na temu „Europa – priča o uspjehu“, dok je kancelarka Merkel sudjelovati na panelu o glavnim izazovima za Europu u narednim godinama.

Također, zastupnici EPP-a raspravljat će prioritetima za financiranje unutar sljedećeg višegodišnji financijski okvir, kao i EPP-ovim pozicijskim dokumentima na temu sigurnosti, stvaranju novih radnji mjesta, promicanju i očuvanju europskih vrijednosti kao i europskog načina života.

„Raspravljat ćemo o prioritetima EPP-a u vezi rješavanja ugroza za naše granice, kao i o mjerama za dodatno jačanje sigurnosti naših građana. S obzirom na porast migrantskih pritisaka, terorističkih prijetnji, kao i novih tehnologija s kojima se ugrožava sigurnost naših građana i granica, smatram da je potreban i veći angažman država članica EU-a. Države članice moraju implementirati već postojeće mjere i instrumente kako bi svi zajedno stvorili sigurniju EU. Bez jedinstvenog stava država članica po pitanju sigurnosti, nećemo moći učiniti Europu sigurnijom za naše građane,“ naglasila je zastupnica Zovko./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte