Hrvatski Medijski Servis

​U petak izložba dizajnera interijera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca Mostar

U galeriji kraljice Katarine Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u petak 9.6.2017. godine u 20:00 sati bit će upriličeno otvorenje izložbe dizajnera interijera Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca iz Mostara.

Na smjeru dizajn interijera učenici tijekom školovanja stječu određene sposobnosti kao npr. osjećaj za prostor, njegovu funkciju i namjenu, estetski osjećaj za formu i uskladjenost boja.

Osposobljavaju se za samostalno projektiranje i izradu projektne dokumentacije, pri uredjenju unutarnjih prostora različitih namjena. Ukljućujući i dizajniranje dekorativno-funkcionalnih predmeta poput „ogledala, lampi, satova i svih predmeta koji su u službi ugodnijeg i funkcionalnijeg prostora“ te izradu unikatnog namještaja.

Inače, Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar pokrenula je u školskoj 2015./ 16. godini smjer dizajn interijera, te je u kratkom vremenskom razdoblju uspjela zainteresirati veliki broj mladih ljudi za ovo zanimanje, priopćeno je iz škole./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte